mantras.dk

Kettlebell Swings: Hvilke Muskler? Perfekt Træningsøvelse

Skrevet d. 10. June 2020
Canva.com

Kettlebell Swings er en perfekt træningsøvelse, hvis du mangler en god øvelse, hvor du træner mange forskellige muskler, og hvor du kan kombinere cardio med styrketræning. Vi har selv eksperimenteret med at supplere vores daglige styrke- og cardio træning med kettlebell swings om morgenen, og dette er efter vores vurdering en fremragende måde at starte dagen på.

Det bliver ofte nævnt som en af de mest perfekte øvelser til at forbrænde fedt mens du opbygger muskelmasse. Derudover kan man hurtigt supplere sin øvelse med mange andre gode kettlebell øvelser.

Disse muskler træner du med kettlebell swing

  • Balder
  • Lår, primært baglår = biceps femoris
  • Mave (core)
  • Arme
  • Skuldre

Det er vigtigt, at man ikke bruge armene til at løfte selve kettlebellen, men der findes en masse gode tutorials på Youtube, hvor du kan se, hvordan man skal lave et rigtigt kettlebell swing.


Det er en meget anerkendt øvelse til crossfit, hvor den både bruges til opvarmning eller til at køre hårde AMRAP (As Many Rounds As Possible) øvelser med.

Noget af det gode ved styrketræning er, at ens testosteron niveau og væksthormon stiger, når man dyrker styrketræning. Disse gavnlige effekter kan man få med kettlebell swings samtidig med, at det er god konditions og forbrændingstræning. Du kan samtidig mange essentielle muskelgrupper uden at stresse musklerne for meget.

Derfor synes vi, at det kan være en rigtig god øvelse at bruge til eventuel morgentræning, hvor man hurtigt kan supplere kettlebell swings med andre nemme og hurtige øvelser.

Man kan eksempelvis supplere sine kettlebell swings med squat. Dette kan man også lave med en kettlebell, hvor man holder den foran brystet. Kunne du tænke dig at vide lidt mere om en af de allervigtigste øvelser, når det kommer til træning generelt?

Squat burde være en del af de fleste træningsprogrammer. Læs mere om, hvilke muskler du bruger her: Hvilke Muskler Trænes Ved Squat? Bedste Styrketræningsøvelse

God træning, og tak fordi du læste med.

Tak til Billig Fitness

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness har ikke haft indflydelse på artiklens indhold.

Billig Fitness sælger træningsudstyr i høj kvalitet i hele Norden. Så hvis du mangler en ny kettlebell eller andet billig træningsudstyr, kan du besøge deres webshop i eksempelvis Danmark, Sverige eller Norge og finde noget lækkert grej. Tak for støtten.

Næste indlæg
02. December 2021
Restitution er et af de ord, der bliver brugt mest i forbindelse med træning. Det er et emne, der bliver diskuteret jævnligt og flittigt, og mange har forskellige bud på, hvordan man opnår den bedste restitution. Men hva…
Har du nogensinde hørt udtrykket om, at han eller hun har mange muskler? Det er faktisk fuldstændig løgn. Der er ikke nogen, der har flere muskler end andre. Vi har alle det samme antal af muskler. Derimod er der stor fo…
Tungere vægte og større modstand er vejen til større muskler. Når du vil bygge muskler op og forøge din muskelmasse hurtigt, så er det vægtenes vægt, der betyder noget - ikke hvor mange øvelser med dem du laver. Du skal…
"Hold dig i form, tro på dig selv - og spis sundt", lød det fra den danske wrestler, Asbjørn Riis, da han tonede frem på skærmen som vært, da der blev vist wrestling på dansk tv i 1990'erne. Der er dog noget om sna…
Squat bliver ofte kaldt den bedste øvelse til styrketræning, da den både styrke mange og store muskelgrupper på samme tid. Det er især lårmusklerne også kaldet den firehovede knæstrækker, der trænes, men man træner mange…