mantras.dk

Hvad Skal Man Spise Inden Løb? Do’s And Don’ts

Skrevet d. 29. May 2020
Canva.com

Når det kommer til træning, så kommer man aldrig uden om kosten. Om du løbertræner eller styrketræner er der forskellige anbefalinger til, hvad man skal spise. Mange oplever lidt problemer med ondt i dunken, når de løber. Dette kan skyldes flere ting. Vi har stor erfaring med kost og løb. Få nogle gode råd her!

Hvad skal man spise inden løb? Det anbefaler vi

Skal du ud at løbe langt eller kort? Er det hyggeløb eller er det konkurrenceløb? Der er ingen fast regel for, hvad man skal spise men…. Det er godt at have styr på, hvad man skal indtage til de forskellige discipliner, og løb og cardio er ingen undtagelse.

Hvis man først skal i gang med at løbe, så vil man også prøve at ændre sin kost til en sundere livsstil. Vores erfaring er dog, at man gerne skal spise noget af det man er vant til, hvis man vil undgå en pludselig maveonde.


Det kan være utrolig svært at løbe med ondt i maven. Hvis man lige pludselig stiller til start i marathon og begynder at stoppe ved deres stop poster, bliver der ofte serveret energidrikke, chokoladebar, frugt etc.

Det er vidt forskelligt, hvad man skal spise inden et løb og under et løb. Under løb skal du have hurtige kulhydrater, hvorimod inden skal du have et måltid, som er mere rig på kulhydrater, og som kan fylde dine energidepoter op.

Hvis du skal løbe langt kan det være, at du er vild med havregryn, pasta eller nødder, som kan være rigtig godt til at give god energi. Vi anbefaler generelt at spise det, som du er vant til, og så blot spise lidt mere, hvis du skal anstrenge dig mere.

Man kan jo godt være vant til at spise en varieret kost, og så kan vores råd lyde lidt abstrakt. Sådan er det også med løb. Der er ikke noget der er rigtig eller forkert. Nogle kan lide at spise fastfood eller store bøffer inden de skal løbe, og andre kan lide en vegansk og plantebaseret kost.

Vand er noget af det vigtigste, så du undgår dehydrering. Man skal dog passe på med at drikke alt for meget på en gang, og i i stedet fylde sine væskedepoter langsomt op.

Både når det kommer til føde- og drikkevare, så er det med ikke at stresse maven, når du skal ud på en løbetur.

Vi anbefaler at spise ting som havregryn, pasta, kartofler eller rugbrød suppleret med grøntsager og frugt. Generelt er vi ikke tilhængere af at spise forarbejdede fødevarer, men dette kan man hurtigt “crave”, når man begynder at løbe mere end normalt.

Men der findes altså ingen facitliste for, hvad man skal spise inden en løbetur. Vi er store tilhængere af bogen Eat & Run af Scott Jurek, som kommer med en masse gode opskrifter på plantebaseret kost. Denne bog vil vi helt sikkert også give en anbefaling.

Store dele af din træning er dit mindset. Du kan løbe som en drøm på alle mulige forskellige slags kost, men vi vil gerne understrege, at det er vigtigt, at du ændre dit kostmønster langsomt, så du undgår at få ondt i maven på en løber. Vi taler af erfaring, når vi siger, at det er ikke godt.

Tak fordi du læste med og god træning.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en forhandler af elektronisk udstyr, hvor du også kan finde udstyr til fitness og løb. Du kan også finde en blæser, hvis du skal køle ned, efter en lang løbetur i varmen.

Næste indlæg
Løb kan have en række fysiske og mentale fordele for kroppen.  Nogle mennesker hader at løbe, og der er jeg en af dem. Jeg synes, det er alt, alt for hårdt bare alene det at sætte det ene ben foran det andet og tra…
Ved løb træner man en hel del muskler i ens krop, hovedsageligt i underkroppen. Når man begynder at løbe sker der helt automatisk nogle tilpasninger i kroppen. Dit hjerte bliver stærkere og kan pumper mere blod ud i kro…
Mange tror at man skal spise en bestemt fødevare, for at tabe sig. I princippet kan man kun spise chokolade eller kage og stadig tabe sig. Spørgsmålet er så bare om det er specielt hensynsmæssigt kun at spise diss…
16. November 2020
Vil man gerne træne sig stærk, har man brug for proteiner, så musklerne har noget at blive større af. Afhængigt af aktivitetsniveau siger man, at kroppen skal have 1,5 – 2 g protein pr. kropskilo dagligt. Dette bety…
Burpee eller kompliceret englehop En burpee er en rigtig kalorieforbrændende workout som får pulsen helt i top. Når man laver burpees kommer alle kroppens muskler i spil og derfor er det også en rigtig god øvelse, hvis …
Løb er en af de mest populære motionsformer i Danmark, men hvor meget forbrænder man ved løb? Det kan være svært at vide, hvor meget man skal løbe, hvis man med god samvittighed vil have en ekstra is om sommeren eller li…
Romaskinen kan enten være en god ven på vejen til en bedre kondi og færre af de overflødige kilo på sidebenene. Men den kan også være en maskine fra helvede, som i den grad får dig til at ramme muren fysisk og mentalt på…