mantras.dk

Hvad Er LCHF - Low Carb High Fat

Skrevet d. 19. June 2020
Billede af RitaE fra Pixabay

I denne artikel kommer vi ind på LCHF-kuren, og hvad LCHF betyder. Som overskriften også antyder så skal du gå efter mad er ikke har nogle kulhydrater, men det er ok hvis det har et højt fedt indhold.

Det betyder at du godt må spise rødt kød, og mange andre lækre ting, men at du skal holde dig fra alt der har spor af sukker.

Mange, især sportsfolk, Crossfittere, Thomas Rohde og flere sværger til denne måde at spise på.

Kuren er næsten 100% ens med Palæo-kuren og med keto-kuren eller ketosis.

ens for dem alle er, at når du fjerner alt sukker, altså Carbs, Carbohydrates, Kulhydrater fra kroppen, så vil du komme i et stadie der hedder Ketose, eller på engelsk Ketosis.

I det stadie forbrænder din krop meget meget mere, jeg har selv prøvet det adskillige gange, hvis du omstiller til denne kost, vil du opleve at du detox'er ved at få hovedpiner enten på 1., 2. eller 3. dag hvor det sidste sukker forlader kroppen.

i LCHF går det ikke op i at tælle kalorier, men udelukkende at tælle kulhydrater, altså former for sukkerindhol.

Der er sukkerindhold i rigtig mange ting, og overraskende ting, sukker der bliver brugt nærmest istedet for fedt-stof. F.eks er sødmælk O.K. på LCHF men skummetmælk er nogo fordi der er så meget mere laktose, som er mælkens sukker, i f.eks skummet mælk.

Hvis du gerne vil blive klog på kuren og få en masse gode opskrifter, så anbefaler vi at læse bogen: LCHF - Spis dig mæt og glad.

En personlig note: Sørg for at variere din kost under ketose, eller lchf - fordi det er meget fra det salte køkken og alt bliver meget bacon og æg, hvis du ikke finder inspiration f.eks i en kogebog.

Næste indlæg
Du har måske hørt om den populære “Keto” diæt og at personer på denne diæt forsøger at opnå “ketose”. Men du undrer dig måske lidt over hvad ketose egentlig betyder, og hvad det gør for kroppen. Netop dette får du svar…
Inflammation er det samme som en betændelse, og udtrykket benyttes, når kroppen reagerer på infektioner på muskler, ledbånd og sener. Gennem kosten kan opbygge et bedre immunsystem med antiinflammatorisk kost. Hvad er …
Du har sikkert hørt om keto en helt del gange. Kuren, eller livsstilen, har været omtalt og praktiseret i større og større omfang. Men ved du overhovedet, hvad keto diæt er for en størrelse? I denne artikel vil du fået s…